Heimwee andersom

Purikura

In mijn vorige blogbericht hebben jullie 5 random weetjes over mij kunnen lezen. Als je een beetje aandachtig hebt gelezen en daarbij ook hebt onthouden, weet je dat een van deze weetjes ging over mijn heimwee waar ik veel last van had toen ik nog een prulletje was.

Ik kan me mijn gymkamp nog herinneren als de dag van gisteren. Wat had ik er zin in van te voren, maar wat had ik, op de eerste dag, al spijt van dat ik gegaan was. Ik heb niets anders gedaan dan huilen, tot overgeven aan toe. Op dat moment werd toch maar besloten mijn ouders te bellen en toen ik eenmaal wist dat ze me op zouden komen halen, huppelde ik lachend weg en ging ik badmintonnen. Mijn arme pap en mam die zo een roteind moesten rijden..

Voor mij waren logeerpartijtjes ook een hel en zelfs als ik met mijn ouders op vakantie was, moest ik de eerste paar dagen huilen omdat ik heimwee had naar huis en mijn hangoor konijntje Diddle.

De laatste keer dat ik een beetje heimwee had is nog niet eens zo lang geleden. De eerste paar dagen in Japan 2013 had ik het ook wel even moeilijk. Het idee dat ik 10.000 kilometer van huis was en die ontzettende cultuurshock, vond ik naar, maar na twee dagen wilde ik al niet meer naar huis.

Gelukkig heb ik nu dus helemaal geen last mee van heimwee. Tenminste, niet op die manier.
De laatste tijd knaagt er toch wel een heimwee beestje aan me, maar dan andersom. Ik heb heimwee naar onze vakanties.

Curry
So kawaii

Onze reizen naar Japan en Amerika hebben zo veel indruk op me gemaakt dat ik er echt nog dagelijks aan denk. Wanneer ik de foto’s kijk, krijg ik een naar gevoel in mijn buik, echt heimwee, maar dus andersom. Ik wist niet dat het bestond, maar het liefst zou ik nu het vliegtuig weer in stappen om te gaan.

Een tijdje terug las ik ergens een quote die me erg is bijgebleven, namelijk “Herinneringen moet je koesteren en niet willen herleven.” Onze tweede reis naar Japan was al een stuk minder indrukwekkend dan de eerste. Harajuku kende we inmiddels op ons duimpje en alle gekke, maar leuke spulletjes en kleding waren nu ook al ‘normaler.’ Het eten en drinken waren overigens de tweede keer nog even geweldig als de eerste keer.

Eens in de zoveel tijd maken Tom en ik een beetje Japan thuis. Dan maken we heerlijke Japanse gerechten en kijken we een heerlijke Japanse film.

Melon Soda

Tegenwoordig is het ook steeds makkelijker om Japanse snacks te vinden in Nederland. Natuurlijk kun je je hart ophalen bij de grotere Aziatische supermarkten, maar Jamin kan er ook wat van tegenwoordig. Afgelopen weekend vonden we zelfs mijn allerfavorietste Japanse drankje; Melon Soda! Het ziet er ontzettend chemisch uit, maar het is heerlijk en ik heb het dus nog nooit eerder gezien in Nederland. Bij ieder slokje waan ik me weer in Japan en dat is top en een stuk goedkoper dan een reis er naar toe.

Melon soda 2
De Japanse Fanta versie is iets groener..

Ik ben er 100% zeker van dat Tom en ik ooit weer een reisje naar Tokyo zullen maken. Tot die tijd genieten we lekker van de Melon Soda en huisgemaakte katsudon!

Sayonara!

6 thoughts on “Heimwee andersom

  1. Zo herkenbaar! Heimwee met logeren en kamp, tot de fijne herinneringen van reizen en vakanties die ik heb gemaakt. Schrijf over je herinneringen die fijn zijn, maar ook emotie oproepen. Dat helpt. Leuke blog heb je. :-)

  2. Ik herken dit zoo erg, precies hetzelfde gevoel heb ik dat toen ik de eerste keer naar Japan ben gegaan.
    Aan de andere kant was ik blij om er te zijn, maar ik miste het om met iemand echt te kunnen communiceren daar (Ik was ook alleen)
    en nu heb ik ook zoiets van “Ok ik wil zoo graag terug” Ik ben al druk bezig om te sparen. Moeten jullie ook gewoon doen, en dan misschien niet perse Tokio ofzo. Er zijn genoeg andere plekken in Japan – Okinawa, Hokkaido, Kyushu etc – die zeker gezien moeten worden. Hopelijk kunnen jullie dat dan ooit nog steeds doen weer over een tijdje :)

    • Vreemd hè! Ik had ook wel verwacht dat het er anders zou zijn dan hier, maar zó anders, daar moest ik wel even aan wennen. Wij wijn de tweede keer ook naar Osaka geweest, maar vonden dat iets minder leuk dan Tokyo. Volgende keer willen we ook zeker weer andere delen van Japan zien! Heb jij al concrete plannen :)?

Geef een reactie