Heb je je haar geverfd?! | Mijn ervaring met Salon B

unnamed (1)

Zolang ik me kan herinneren ben ik creatief geweest met mijn haar. Mijn zus deed de kappersopleiding, dus regelmatig mocht ik model zijn om op te oefenen. Dat vond ik geweldig, want eigenlijk maakte het me niet zo uit hoe het werd, hoe gekker hoe beter, zo was het een periode. Van knalpaars, naar knalrood, naar héél pittig kort met hanenkammetje tot spierwit lang haar.

Nu ik ouder en ‘volwassener’ ben is het wel wat rustiger geworden allemaal.. Alhoewel, twee jaar geleden nam ik het drastische besluit om mijn haar toch weer kort te laten knippen. Toen was ik er wel heel blij mee, maar als ik nu foto’s terug kijk denk ik ‘Oh my..’

Eens in de zoveel tijd krijg ik toch weer een beetje kriebels. Dan vind ik mijn haar saai en moet er verandering in komen. Die tijd was nu ook weer aangebroken. Mijn haar is inmiddels alweer lekker gegroeid, maar nu was het dus lang en blond en vooral heel modelloos.

Voor de bruiloft heb ik het lekker rustig gelaten, zodat het er tip top uit zou zien op onze grote dag, en dat was prima gelukt.

Nu was het toch weer tijd voor verandering, dus stuurde ik mijn vaste kapster een berichtje dat het weer zo ver was. We plande een afspraak in voor een week later. Zo kon ik nog even met mezelf in beraad over wat ik wilde, ik was toch ook wel weer heel gehecht geraakt aan mijn blonde lokken.

Voor

Het fijne aan mijn kapster is dat we vrijwel altijd dezelfde ideeën hebben. Het is al een paar keer gebeurd dat we dezelfde Pinterest foto aan elkaar lieten zien. Ze weet wat ik wil en ik kan dus zorgeloos bij haar in de stoel gaan zitten bij Salon B in Haarlem.

unnamed
Ik hou zo van de Lonka soft nougat..

In het dorp waar ik 21 jaar heb gewoond had ik een vaste kapster, maar toen ik 2,5 jaar geleden naar Haarlem verhuisde moest ik er toch ook weer een keer aan gaan geloven. Van reviews over kapsalons werd ik nou ook niet echt veel wijzer, de een is super negatief en kraakt alles af. In hoeverre moet je daar op af gaan? Ik werd getipt door iemand over Salon B en waagde een poging.

De eerste keer vond ik het natuurlijk retespannend, maar dat was nergens voor nodig. De kapster, Nancy, en ik bleken ook nog eens uit hetzelfde dorp te komen, dus gespreksstof volop! Wat ik ook heel erg fijn vind aan Salon B is dat er aparte ruimtes zijn voor alles. Verven gebeurd achterin de salon, terwijl knippen weer voor gebeurd en wassen doen ze in een aparte ruimte waar je heerlijk kan liggen terwijl je haar wordt uitgespoeld, in plaats van een onhandige stoel waar je nekpijn van krijgt!
Inmiddels ben ik na die keer alweer 5 keer geweest om te knippen en verven en iedere keer ga ik weer super tevreden en vol zelfvertrouwen de deur uit.

Deze keer was het ook niet anders. Nancy en ik zaten weer op dezelfde lijn met onze ideeën, dus we gingen weer snel aan de slag.

Toch is het altijd weer spannend wat er uit gaat komen. Pakt de kleur wel goed uit? Straks moet ik de deur uit met groen haar? Na het eerste verfje was het resultaat al prachtig en precies wat ik wilde .

Omdat Nancy ook heel tevreden was over het resultaat, ging er nog een transparante colorshine overheen. Dit is geen verf, maar een middel van alleen maar natuurlijke producten, die je haar voeden en de natuurlijke haarkleur ook accentueert.

Na

Dit is het uiteindelijke resultaat geworden.  Ik vind het echt prachtig geworden! Mijn haar ziet er super gezond en glanzend uit en de kleur is fantastisch! Toch weer net even anders. De kleur is moeilijk op de foto te zetten, maar denk vooral Rosé! Love it! 

Geef een reactie