Alles komt goed

Blog

Rollercoaster ride
Wanneer je Veerle volgt op Instagram, heb je een paar weken geleden al voorbij zien komen dat de laatste maand van 2017 een emotionele rollercoaster was. We hebben een geweldige reis gemaakt, naar Hong Kong, Shanghai en Tokyo. We hebben fantastische dingen gezien, gegeten en meegemaakt. Langzaam aan komen onze reisvideo’s online op ons Youtube Kanaal. Niet missen!

Tom is gestoken door 36 muggen op Lamma Island, Hong Kong en ik zei nog zo “waag het niet om ziek te worden.” Maar je kunt het wel raden, Tom werd ziek in het vliegtuig onderweg terug en heeft 1,5 week hoge koorts gehad. Gelukkig ging het daarna weer snel beter, want een week later konden we de sleutel van ons nieuwe fijne huis in Amsterdam in ontvangst nemen, waar we inmiddels twee weken wonen. Dat betekende ook dat we afscheid moesten nemen van onze eerste woning samen in Haarlem. Ik heb best een traantje gelaten, maar verder geen gemis, want hoe fijn dit huisje ook was. Het was ontzettend oud en had veel gebreken en dat gaat je op een gegeven moment tegen staan.

We waren nog geen 3 dagen terug van vakantie toen mijn moeder opbelde. Eerst een opgewekt gesprek, maar waar ze eigenlijk voor belde was niet zo vrolijk. Mama had een bevolkingsonderzoek gehad en daar was iets gevonden wat niet goed leek. Ze wilde ons niet ongerust maken op vakantie, dus belde pas toen we weer een beetje gesettled waren en Tom minder koorts had. De vrijdag daarna kreeg ze de uitslag van de eerste onderzoeken.

Vrijdag
Vrijdagmiddag en ik zit op kantoor samen met drie lieve collega’s. Al de hele dag heb ik een zenuwachtig gevoel in mijn buik. Rond half 4 zou mama de uitslag krijgen en de tijd tikt verder, maar ik hoor nog steeds niet. Tot ineens mijn telefoon ging, mijn mama belt met het nieuws dat het niet goed is. In eerste instantie reageer ik rustig, vraag ik dingen, maar een paar minuten later barst ik in tranen uit. Het is heel gek om te horen dat je moeder kanker heeft. Ook al hebben de artsen gezegd dat het hoogstwaarschijnlijk goed gaat komen, het is gek. Een naar idee. Maar mama is positief en gaat er van uit dat het goed komt, dus dan doen wij dat ook maar!

Mama moest geopereerd worden en in eerste instantie zou dat gebeuren in het nieuwe jaar, 2018. Als je weet dat er zoiets naars in je lichaam zit, wil je toch dat dit er zo snel mogelijk uitgehaald wordt? Dat vond mijn moeder ook en snel kreeg ze het nieuws dat ze op 28 december al geopereerd kon worden!

De operatie is goed verlopen en nog geen week later zat ze alweer op de bank in ons nieuwe huis. Afgelopen vrijdag kwam er nog een spannende uitslag vanuit het ziekenhuis. Was alles goed weggehaald? En het antwoord is JA.

Super Woman
Ondanks dat alles weg is gehaald, moet er nog wel bestraald worden. Weer een spannende periode, maar ik heb zoveel bewondering voor mijn moeder. Ik weet niet hoe ik zou reageren wanneer ik zou horen dat ik deze k*tziekte heb, maar mijn moeder staat er zo positief in, al vanaf dag 1. Dat vind ik bijzonder.  En ik weet zeker dat mijn super lieve papa hier ook een bijdraagt!

Blog 2

Koude kleren
De afgelopen weken ben ik mezelf niet helemaal. Op momenten dat ik wil huilen, lukt het niet, maar ondertussen huil ik wel om Youtube fimpjes, als deze. (doe normaal) En dan hebben we het nog niet over de All you need is love kerstspecial gehad. Tranen met tuiten.

En soms denk ik dat ik me aanstel, want met mijn mama komt alles echt goed, maar ik moet zeggen dat onze reis, verhuizen en dit nare nieuws mij niet in de koude kleren is gaan zitten. Life goes on, werk gaat door, maar op dit moment gaat alles te snel en gun ik mezelf geen tijd om te genieten van de mooie dingen, zoals ons nieuwe huis of natuurlijk Tom.

En op dit soort momenten besef ik me ook maar al te goed hoe rijk ik eigenlijk ben. Met mijn man, familie, vrienden, katten, huis. Alles.

En alles komt goed.

2 thoughts on “Alles komt goed

Geef een reactie