5 dingen waar ik pas laat achter kwam!

Untitled-1

Soms heb je van die momenten dat je iets te horen krijgt en denkt “Duh, dat ik daar nooit eerder achter ben gekomen.” Dat moment dat je er achter kwam dat het ROtonde is in plaats van RONtonde en dat het geen oMweer is maar oNweer. Nog niet zo lang geleden had ik ook nog zo een mind blowing momentje en dat bracht me op het idee om mijn top 5 “dingen waar ik pas laat achter kwam” met jullie te delen!

1. Berend Botje is geen beer.
Ik weet niet waarom, maar altijd als ik het liedje van Berend Botje hoorde zag ik een beertje in een roeiboot voor me. Misschien doordat het liedje op hetzelfde bandje stond als Beertje Pippeloentje of misschien door zijn naam?

2. Nonsens
Ik vind mensen die het woord ‘nonsens’ gebruiken bij voorbaat al grappig. Als ik het woord hoor denk ik aan norse mannen met grote snorren. Laatst bedacht ik me ook dat het woord nonsens wel heel erg lijkt op het Engelse “No Sense.” Goh..

3. Waarom Pascal Jakobsen een kattenbel uit Praag kreeg van zijn lover.
“Vandaag uit Praag een kattebel, want er is zoveel te doen..” – Blof
Ze vond zijn kat vast heel leuk, vast leuker dan dat ze hem vond. Nog niet zo lang geleden keek ik een quiz op tv en toen viel voor mij eindelijk het kwartje. Dit was echt het grootste ‘duh’ moment ooit. Kattebel is een ander woord voor een kort briefje.. Alles viel op zijn plek.

4. Cruella De Vil
Disneyfilms kijken deed ik vroeger al erg graag en de 101 Dalmatiërs was wel een van mijn favorieten. Soms ook wel een beetje spannend, overigens, met die nare vrouw. Ik denk dat het nog geen 3 jaar geleden is dat ik eindelijk begreep waar de naam van die nare vrouw vandaan kwam. Cruella De Vil is natuurlijk ook wel een Cruel Devil..
Oja, een kleine bonus: toen ik nog een klein frummeltje was en een Dalmatiër zag lopen heb ik eens geroepen “Hey een honderd-en-een!” Kwam ik even bedrogen uit..

5. Het woord bed lijkt op een bed.
Dit spreekt voor zich toch..

Herken jij je in dit lijstje? Ik ben ook heel benieuwd waar jij pas heel laat achter kwam!

You may also like

2 reacties

  1. Misschien voor jullie tijd, maar bij de Berenboot had je een matroosje genaamd “Maatje” en ik heb dus heel mijn jeugd en ver daarna het beste beertje Maartje genoemd. Nooit in me opgekomen dat het weleens een jongetje kon zijn ipv een meisje. Weg meisjes droom en raar dat na 30 jaar Maartje in Maatje is veranderd.

Geef een reactie