De leukste tips voor jouw reis naar Tokyo!

Tempel

Naar Japan gaan is leuk, fantastisch, maar het is ook een flinke reis. Ik kan me onze eerste reis naar Japan nog herinneren als de dag van gisteren en al de lichamelijke klachten die ik vooraf opbouwde door de stress ook. Hartkloppingen, duizeligheid, hyperventilatie. Dit was uiteindelijk natuurlijk helemaal nergens voor nodig, want Tokyo is, nogmaals, FAN-TAS-TISCH.

Ben jij ook van plan om binnenkort naar Tokyo te gaan? Staat het al heel lang op je to-go-to lijstje maar vind je het best spannend of denk je dat het onbetaalbaar is? We geven je 5 tips om je reis misschien iets gemakkelijker te maken.

Via Rusland
De vorige twee keren dat wij naar Japan gingen, vlogen we met Aeroflot. Een prima Russische vliegtuigmaatschappij.  Je hebt een overstap op Moskou, waardoor je er dus iets langer over doet dan een rechtstreekse vlucht, maar het is wel een stukje goedkoper. Houd er wel rekening mee dat het personeel slecht Engels spreekt, maar uiteindelijk kom je er wel!

Shibuya

Business hotels / Airbnb
Hotels in Japan kunnen krankzinnig duur zijn. Als je voor een luxe hotel gaat met fantastisch uitzicht kun je zomaar € 200,- per nacht betalen. Nu moeten we eerlijk zeggen dat Tokyo fan-tas-tisch is vanaf de 58e verdieping, maar voor ons is € 200,- per nacht een beetje te gek.

Hotels in Tokyo hoeven helemaal niet duur te zijn. Er zijn heel erg veel kleine hotels waar je voor zo’n € 40,- per nacht kunt verblijven. De vorige keer verbleven wij in Hotel Mystays Asakusa. Een prima hotel, maar je uitzicht is minder en je kamer is klein. Maar daarbij heb je wel een goed bed, een geweldig toilet met toiletbril verwarming en een mini bad waar je gewoon met zijn tweeën in past. Wat heb je nog meer nodig?

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer in Tokyo is ontzettend goed geregeld. Je kunt letterlijk overal komen met de metro en de trein en ze zijn ook nog eens altijd stipt op tijd. Daar kan de NS nog wel een voorbeeld aan nemen.

In Tokyo heb je ook een soort OV-chipkaart, alleen heet het daar een Pasmo of een Suica. Op Narita Airport en Haneda Airport kun je ze gemakkelijk uit een kaartjes automaat halen. Je zet er geld op en je checkt zo in en uit op ieder metro en treinstation.

Vanaf de vliegvelden kun je ook direct gemakkelijk de trein pakken naar waar je zijn moet.

Mickey

Pocket Wi-FI
En dat brengt ons direct bij de volgende tip! Via de website www.japan-wireless.com bestel je vanaf thuis heel makkelijk een pocket Wi-Fi apparaatje die je kunt laten bezorgen bij jouw hotel. Hiermee kun je overal met je telefoon verbinden met internet, waardoor je overal de weg kunt vinden

Google maps werkt heel goed in Tokyo en je kunt er ook heel goed je reizen mee plannen. Het verteld je precies welke metrolijn je moet nemen en waar je moet overstappen.

Wij zijn hiermee dus echt overal gekomen. We hebben zelfs ons hotel terug gevonden toen we midden in de nacht niet meer verder konden met de metro en dus verder moesten lopen na een hele lange dag Disneyland!

Loop veel! 
Dat lopen in Tokyo is namelijk heel leuk. Wanneer je loopt zie je zo veel meer dan wanneer je overal een taxi naar toe neemt. Door altijd lopen op onze vakantie vielen we zelf een paar kilo af. Mooi meegenomen toch.

Shinjuku

Harajuku is veel meer dan Takeshita Dori
Wie aan Tokyo denkt, denkt aan Harajuku en Takeshita Dori. Maar Harajuku is zoveel meer dan alleen maar shoppen.

Ten eerste móet je het Yoyogi park bezoeken met de Meiji Shrine. Dit is echt ontzettend indrukwekkend en zeker de moeite waard!

Natuurlijk kun je in Harajuku ook heel erg lekker eten! Vergeet niet een crepe te eten. Je vind in Takeshita Dori om de zoveel meter een zaakje waar je keuze hebt uit 20 verschillende vullingen. Zo lekker, maar zo vullend!

Wanneer je een stukje wandelt vanaf Takeshita Dori loop je in enkele minuten richting Omotesando. Het gedeelte met de grote merken en is heel leuk om eens te zien. En als je even goed zoekt met Maps via je Pocket Wi-Fi vind je supersnel Nalu76 Café waar je heel erg lekker kunt eten en ook je haar kunt laten knippen, maar dat hebben wij niet gedaan ;).

Crepe

McDonald’s
McDonald’s. huh? In Tokyo is McDonald’s heel anders dan in Nederland. Je vindt hier het Amerikaanse eten wat je gewend bent van de Mac, maar dan met Japanse invloeden. Denk aan een Chicken Teriyaki burger of een Shrimp burger en dan ook nog eens heel erg lekker!

Wij eten echt nooit bij McDonald’s, maar de Japanse is zeker het proberen waard!

Je kunt iedere reis zo duur en zo gek maken als je wilt en dit is niet anders voor Japan.

We hopen dat je iets hebt aan onze tips en wij zijn ook heel benieuwd!
Ben jij wel eens in Tokyo geweest of wil je er graag eens naartoe?

You may also like

Geef een reactie